lördag 20 juni 2009

16/6 Tisdag. Pattaya.


En hel del uppdaterade inlägg finns nu på den här sidan! Läs ordentligt och titta på bilderna för snart lägger jag in fler. Jag sitter på en restaurang på Koh Samet och har trådlöst internet så nu kör vi!

Vaknade med olust i magen av två skäl. Dels urladdningen igår och dels matförgiftningen. Sen slog jag på datorn och upptäckte ett vitt streck tvärs över skärmen 2/3 i uppkant. Skärmpaj? Nu har det hänt nåt jävelskap nästan varje dag. Tungt med semester! Nu gäller det att tänka positivt som fan! Idag drog vi in till Pattaya centrum för att fira Middle-Js 8-årsdag. Vi tog en Songteuw, en Taxi som kör samma väg hela tiden och kostar 5 THB/pers de ca 3-5 km vi färdas. Man sitter på sidorna av flaket och håller i sig så gott det går. Spännande resa. Vi for genom stan och fick lite sightseeing på köpet. Fläktar gör det också. Vi skulle till köpcentrat Royal Garden Plaza för att shoppa och äta men fick tips av en tjej att åka vidare en bit till Central i stället. En mycket god idé! Central finns det fler av i Thailand, bl a den i Chon Buri som vi besökte en hel dag utan att lyckas se så mycket. I Pattaya har Central 7 våningar med märkesbutiker och restauranger. Väldigt lite folk och mycket fina grejer på rea. Tre Dunlop-T-shirts för 1388 THB (316 SKR) och ett par NorthFace-byxor för 2550 THB (580 SKR). Riktigt billigt! Sedna vimsade vi omkring på några av dessa sju våningar i åtta timmar. Vi shoppade, killarna spelade Bowling, vi käkade på ett Pizza Hut-liknande ställe, fikade på Starbucks (kaffet var lite svagt den här gången), sedan shoppade vi lite till och träffade familljen P-P igen. Vi avlsutade kvällen på Ruen Thai, en jättefin restaurang mitt på Th Pattaya 2. De hade god mat och underhållning i form av klassisk thaimusik och dans. Väldigt god service, kanske beroende på att det är väldigt lite turister i Thailand just nu. Innan vi åkte så var det ju klimatet som var avskräckande, falskt alarm! Nu diskuteras svininfluensan som orsak till bortfallet av turism, ekonomin i världen sägs också vara en orsak. Passar oss alldeles utmärkt! Inge folk, bra väder och låga priser. Vad mer kan man begära?

2 kommentarer:

Anders S sa...

...Fortsatt kul att läsa - spännande och inressant! Börjar längat efter en Thailandresa jag med!! Hittar du någon kamera till bra pris??! Den nya Olympus Pen Digital kanske???!!! :-) Hälsningar Anders Själin

Michael Bergström sa...

Nej, här är teknikpryttlar lyx och kostar storkovan. Däremot har de Asics 2140 för ca 600 bagis. Skor och kläder tänker jag ta med hem.